Bejelentés



DUNAPECA HORGÁSZPORTÁL
Horgász barátság

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.








Keresés a honlapon



Üzenőfal


Név:

Üzenet:



Hírek
►IDŐJÁRÁS

ELŐREJELZÉS

tovább >>


►VÍZÁLLÁS

JELENTÉS

tovább >>


►DUNAI HALAK

SÜLLŐ

tovább >>


►DUNAI HALAK

BALIN

tovább >>


►DUNAI HALAK

AMUR

tovább >>


►DUNAI HALAK

JÁSZ

tovább >>


►DUNAI HALAK

KECSEGE

tovább >>


►DUNAI HALAK

HARCSA

tovább >>


►DUNAI HALAK

MÁRNA

tovább >>


DUNAI HALAK

MENYHAL

tovább >>



Szavazás


Linkek



Harcsa Származás, elterjedés, élettér: A harcsafélék (Siluridae) családja szerte a világon elterjedt, legtöbb képviselői Európa, Amerika, Ázsia, Afrika és Ausztrália számos vizeiben él. Az európai harcsa (Silurus glanis L.) természetes elterjedési területe Közép- és Kelet-Európa, de Ázsiában is megtalálható. Északon a 60. szélességi fok képezi a határt, Dél- Svédország, Finnország és a Balti-tavak területe (Onyega-tó, Ladoga-tó). Honos viszont az Elba vízrendszerében, a Keleti-tenger, a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger mellékfolyóiban. Telepített állománya jelen van Angliában, Franciaországban, Olaszországban, Jugoszláviában, Spanyolországban (Ebro-folyó vízrendszerében kapitális példányok élnek). Magyarországon nagyobb folyóink Duna, Tisza, Körösök, Rába (rendkívül gazdag harcsaállománnyal rendelkezik). Nagyobb tavaink, mint a Balaton (Fonyódi árok, Tihanyi kút kb. 11 m-es mélysége), Velencei tó, Fertő-tó, és holtágaink Fadd-Dombori Duna holtág, Ráckevei Duna, Holt-Körösök, Alcsiszigeti Holt-Tisza . A harcsa a nagyobb vizeink fenéklakó hala. Folyókban ott él, ahol a dévér, az állóvizek közül a nagy kiterjedésű, nem túl mély tavakat kedveli (Pl. bányatavakban nem mindig találja meg életfeltételeit). Déli vidékeken elviseli a magas sótartalmat is elviseli, de jobban érzi magát édesvízben. Állandóan keresi a búvóhelyeket, elsüllyedt fatörzsek és vízinövények között. Nagyobb harcsák búvóhelyeit mindig a természetes fedezékek közelében kell keresni. A folyómedrek mélyedései, nagyobb üregek, mellékfolyók torkolatai, duzzasztók alvize, tavak nádszegélye, ahol a harcsa meglapul. Általában alkonyatkor és éjszaka indul táplálékszerző körútra, a zsákmányát búvóhelye közelében kapja el. Előfordul, hogy nappal is mozog a harcsa, főleg áradáskor nagyobb erőművek kavargó oxigén dús vizében, valamint borús esős időben, zivatar, felhőszakadás előtt fokozott mozgást figyelhetünk meg nála, ami betudható a légköri elektromosság növekedésének. Mindig a mély víz felől a sekély víz felé rabol. Fogási esélyek. Hónap: Január ☺ Február ☺ Március ☺ Április ☺ ☺ Május ☺ ☺ ☺ Június ☺ ☺ Július ☺ ☺ ☺ Águsztus ☺ ☺ ☺ ☺ Szeptember ☺ ☺ Október ☺ ☺ November ☺ December ☺ Majdnem reménytelen fogási esély ☺ Gyenge fogási esély ☺ ☺ Jó fogási esély ☺ ☺ ☺ Legnagyobb fogási esélyi ☺ ☺ ☺ ☺
MySpace Backgrounds











Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!